Het Microsoft Ignite event van dit jaar stond volop in het teken van nieuws omtrent AI en Copilot. Een van de interessantere aankondigingen was die van de algemene beschikbaarheid van de integratie van Copilot in de oplossing Microsoft Loop. Hoe kan Copilot bijdragen in het gebruik van Microsoft Loop? Dat vertel ik je in deze blog!

Wat is Loop ook alweer?

Met Microsoft Loop kan je samenwerken met collega’s in gedeelde ‘workspaces’, waarbij je projecten en taken kunt beheren. Je kunt hierbij delen van de inhoud van die taken of projecten met mensen delen via Loop-componenten. De wijzigingen in deze Loop componenten kunnen gesynchroniseerd worden over de Microsoft 365-applicaties heen. Hierbij maakt het niet uit of je ze bijvoorbeeld deelt in een e-mail, Teams-chat of Whiteboard.  

Copilot in Loop!

Zoals gezegd heeft Microsoft de beschikbaarheid van Copilot in Loop aangekondigd op Ignite, dus laten we hier wat dieper induiken.

Je kan de Copilot-functionaliteit gebruiken om bepaalde Loop componenten op te stellen of bijvoorbeeld om analyses te maken van de inhoud in een Loop component of project. Enkele voorbeelden hiervan:

  • Een tabel met een planning laten maken, die rekening kan houden met jouw prioriteiten en/of eisen die je aangeeft
  • Een nieuwe concept workspace door Copilot laten genereren
  • De agenda voor een komende vergadering laten opstellen
  • Copilot een samenvatting van een pagina laten maken of juist een ingewikkeld onderwerp uitgebreider laten beschrijven
  • Een voorstel voor een waarde-propositie van een nieuw product laten maken, die vervolgens door teamleden aangevuld kan worden
  • Het verfijnen van inhoud, bijvoorbeeld notities van een samenwerking of vergadering
  • Een brainstormsessie door Copilot laten opzetten, bijvoorbeeld voor een naam voor een nieuw product. Teamleden kunnen suggesties doen of kenmerken geven waar het aan moet voldoen. Vervolgens kan je de lijst met namen beoordelen en de beste eruit halen en als een Loop component delen zodat er uiteindelijk een gekozen kan worden.

Erg praktische zaken die dus eenvoudiger en sneller kunnen worden opgesteld door middel van Copilot. Hierdoor kan je aanzienlijk veel tijd besparen die je vervolgens weer nuttig kunt besteden aan andere taken.

Beschikbaarheid van Copilot in Loop

Om Copilot in Loop te kunnen gebruiken heb je Copilot voor Microsoft 365 nodig. Deze kun je alleen aanschaffen als je al gebruikt maakt van licenties voor Microsoft 365 E3 of E5. In de Loop-workspace kan je vervolgens via het “/”-commando kiezen voor Copilot en je prompt ingeven met wat Copilot voor je moet uitvoeren.

Voorlopig ondersteunt Copilot in Loop helaas nog niet Nederlandse taal, maar wel Engels, Spaans, Japans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Vereenvoudigd Chinees. Hopelijk volgt Nederlands snel.

Wil je een uitgebreide briefing over de aankondigingen op het Microsoft Ignite Event 2023 en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer weten over Copilot in Loop?

Neem contact op met XTRM development door onderstaand formulier in te vullen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets! Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door ons op LinkedIn te volgen!

Ook hebben we voor jou samengevat wat wij de top 10 belangrijkste Microsoft Ignite aankondigingen vinden van 2023.

Anderen bekeken ook:

Wil je de hulp van xtrm inschakelen? 

laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP