In de snel veranderde wereld van hybride werkmodellen is efficiëntie, beveiliging en eenvoud in IT-oplossingen van cruciaal belang. Windows 365 Boot is een innovatieve technologie die organisaties en gebruikers in staat stelt om naadloos en veilig toegang te krijgen tot hun virtuele werkomgeving.

In dit blog verkennen we wat Windows 365 Boot is en hoe het werkt. Zo benoemen we de voordelen van deze technologie, zoals het verminderen van de complexiteit. Bovendien laten we zien hoe het geïmplementeerd kan worden en bespreken we aan het einde van deze blog ook de vereisten en benodigdheden die nodig zijn om het te kunnen omarmen.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen binnen M365? Klik dan op de onderstaande link en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat is Windows 365 Boot?

Met Windows 365 Boot kunnen gebruikers na het opstarten van hun apparaat rechtstreeks inloggen op hun vertrouwde virtuele werkomgeving van de organisatie. Omdat het inlogscherm naar de virtuele werkomgeving direct na het opstarten wordt getoond, is het niet nodig voor de medewerker om hier via de lokale machine naar te navigeren. Via een zogenaamde Cloud PC (een virtuele machine waarop gebruikers extern mee kunnen verbinden) krijgen gebruikers op basis van hun identiteit toegang tot hun vertrouwde en persoonlijke werkomgeving.

De voordelen van Windows 365 Boot

 • Vermindering in complexiteit
  Windows 365 Boot laat gebruikers loggen rechtstreeks in op hun vertrouwde werkomgeving zonder tussenstappen. Hierdoor vermindert de kans op verwarring onder gebruikers tussen de lokale machine en de virtuele cloud omgeving. Ook kost het inloggen op de Cloud PC zelf minder tijd. 
 • Integratie met Co-Pilot
  Co-Pilot functionaliteiten zijn recentelijk beschikbaar gemaakt in Windows 365 Boot. Hierdoor kunnen gebruikers efficiënter te werk gaan met hun vertrouwde Microsoft 365 apps. 
 • Verbeterde beveiliging
  1) Windows 365 Boot beschermt gebruikers tegen malware bij het opstarten van hun persoonlijke apparaat.
  2) Vanwege de virtualisatie van de werkomgeving ligt het beheer, waaronder de autorisatie, hierin compleet in de hand van de organisatie. 
 • Vereenvoudigd beheer
  Windows 365 Boot wordt op een centrale plek beheerd waardoor implementatie en onderhoud vereenvoudigd worden.

Hoe werkt het Windows 365 Boot?

Om Windows 365 Boot te gebruiken moet het apparaat van een gebruiker eerst geconfigureerd worden door een beheerder. Hierna doorloopt de gebruiker de volgende eenvoudige stappen:

 1. Het opstarten van het apparaat
 2. Het wachten totdat Windows 365 is geladen
 3. Het invoeren van de inloggegevens
 4. Het klikken op aanmelden

Bij het accepteren van de inloggegevens wordt het gebruikersprofiel geladen en wordt de desbetreffende medewerker verbonden met de Cloud PC. Na het leggen van deze connectie is de medewerker voorzien van de vertrouwde desktopervaring. Hieronder zie je een voorbeeld van de gebruikservaring bij het inloggen:

windows 365 Boot

De configuratie dient afgestemd te worden op de voorkeuren van de organisatie. Bij de opzet van Windows 365 Boot komt het volgende aan bod:

De instellingen gerelateerd aan de minimale vereiste instellingen van de geregistreerde apparaten, Co-Pilot, Windows update, VPN-, netwerk-, taal- en applicatie instellingen. Zodra dit is gebeurd kan Windows 365 Boot ingeschakeld worden op het apparaat van de gebruiker en kunnen zij na het opstarten van hun apparaat rechtstreeks inloggen op de Cloud PC van de organisatie.

Is Windows 365 Boot al beschikbaar?

Op het moment van schrijven van deze blog is het alleen beschikbaar voor Windows 11. Ook zijn er wat extra benodigdheden voor de uitrol van Windows 365 Boot. Zie de minimale vereisten hieronder:

 • Windows 11 Pro of Windows 11 Enterprise computers/apparaten
 • Een bijgewerkte Windows 11 (versie 22621.2361 of nieuwer)
 • Microsoft Intune beheerrechten
 • Windows 365 Cloud PC licentie

Heb je hulp nodig of heb je een vraag m.b.t. jouw M365 omgeving? Onze experts staan voor je klaar.

Meer weten over Windows 365 Boot of andere M365 ontwikkelingen?

Wil je meer weten over Windows 365 Boot of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Maak kennis met Rogier, onze nieuwe M365 consultant

Wellicht dat je er al eens van hebt gehoord: Microsoft Viva en Copilot. Het zijn recente ontwikkelingen van Microsoft 365 en laat dat nu precies mijn expertise zijn als M365 consultant. Onlangs ben ik gestart bij XTRM development als Microsoft 365 consultant en ligt...

read more
De laatste updates over Teams en Outlook

De laatste updates over Teams en Outlook

Microsoft heeft recentelijk een aantal nieuwe updates aangekondigd die van invloed zijn op verschillende Microsoft applicaties. In deze blog zullen we de meest recente functies van deze applicaties belichten en belangrijke doorbraken aankondigen die de...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP