Windows 365 Switch is een functie die geïntroduceerd is in het nieuwste software systeem van Windows. Deze nieuwe functionaliteit stelt gebruikers in staat om naadloos te schakelen tussen lokale apparaten zoals laptops, desktopcomputers en Cloud pc’s (virtuele computers), gehost in de Microsoft Azure Cloud. Hierdoor zijn al deze apparaten toegankelijk.

Met de introductie van Windows 365 Switch hebben gebruikers nu de mogelijkheid om ononderbroken te werken aan een opdracht op bijvoorbeeld hun laptop. Om vervolgens moeiteloos verder te gaan met hun taken op een ander apparaat, zonder enige onderbreking.

Windows 365 Switch

Vereisten om gebruik te kunnen maken van Windows 365 Switch

Om gebruik te kunnen maken van Windows 365 Switch op een fysiek apparaat moet er voldaan worden aan de volgende criteria:

  1. Jouw fysieke apparaat moet een Windows 11 Pro of een Enterprise licentie hebben en moet zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  2. De Windows 365 app moet minimaal versie 1.3.185.0 zijn.

Om Windows 365 Switch op een Cloud-PC te gebruiken, moeten de volgende criteria worden nageleefd:

  1. Een Cloud-PC moet een Windows 11 Pro of een Enterprise licentie hebben en moet zijn bijgewerkt naar de nieuwst versie.

Meerdere bureaubladen

Een van de unieke functies is de ondersteuning voor meerdere bureaubladen. Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende virtuele werkruimtes te creëren voor verschillende taken. Voorbeeld hiervan is het hebben van een bureaublad voor alle werk gerelateerde taken en een volledig apart bureaublad voor bijvoorbeeld persoonlijke doeleinden.

Met deze optie krijg je de mogelijkheid om georganiseerd te werken en je volledig te concentreren op de taken waaraan je werkt.

De voordelen van Windows 365 Switch

1: Flexibiliteit en Mobiliteit

Met Windows 365 Switch krijg je de flexibiliteit om diverse taken uit te voeren op één en hetzelfde apparaat. Deze innovatie biedt de mogelijkheid om moeiteloos te switchen van het ene bureaublad naar het andere. Dit resulteert in de capaciteit om meerdere taken te verrichten op één specifiek apparaat. Dit bevordert tevens de mobiliteit, aangezien gebruikers hierdoor in staat zijn om hun taken overal voort te zetten.

2: Efficiëntie en Tijdsbesparing

Door eenvoudig te schakelen tussen apparaten wordt er aanzienlijk veel tijd bespaard. Dit is met name bij het opnieuw opstarten van applicaties of openen van nieuwe bestanden. Een groot voordeel hiervan is dat het de efficiëntie en de productiviteit verhoogt bij het gebruik van de Windows 365 Switch.

3: Beveiliging en Gegevensbescherming

Windows 365 Switch biedt ook geavanceerde beveiligingsfunctionaliteiten, waaronder end-to-end versleuteling en veilige Cloudopslag. Dit is erg handig. Het zorgt er namelijk voor dat al jouw gegevens te allen tijde veilig blijven, zelfs wanneer je schakelt tussen apparaten.

4: Real-time samenwerking

Het gebruik van Windows 365 Switch maakt real-time samenwerken eenvoudiger dan ooit. Teamleden kunnen gelijktijdig aan opdrachten werken, zelfs als ze op dat moment met iets anders bezig zijn achter hun scherm. Dit biedt flexibiliteit aan gebruikers en verbetert de productiviteit.

5: Eenvoudig beheer

Met het gebruik van Windows 365 Switch kunnen IT-beheerders eenvoudig gebruikersinstellingen beheren en updates uitvoeren via de Cloud, waardoor processen efficiënter verlopen.

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Microsoft 365? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer weten over Windows 365 Switch en andere ontwikkelingen binnen M365?

Wil je meer weten over Windows 365 Switch of heb je een andere vraag over M365 ontwikkelingen? Neem dan contact op met XTRM development door het formulier onderaan de pagina in te vullen en wij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief of te volgen op LinkedIn!

Anderen bekeken ook:

De laatste updates over Teams en Outlook

De laatste updates over Teams en Outlook

Microsoft heeft recentelijk een aantal nieuwe updates aangekondigd die van invloed zijn op verschillende Microsoft applicaties. In deze blog zullen we de meest recente functies van deze applicaties belichten en belangrijke doorbraken aankondigen die de...

read more
Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Mijn fantastische start als Microsoft 365 consultant

Met meer dan 18 jaar ervaring in de IT, waarvan de laatste 8 jaar als Microsoft 365 consultant, ben ik onlangs onderdeel geworden van het XTRM-team. Ik had me geen betere start kunnen bedenken en vertel jullie graag waarom ik deze stap in mijn carrière heb gemaakt....

read more
De start van Edine als Microsoft 365 consultant

De start van Edine als Microsoft 365 consultant

Begin april ben ik begonnen als Microsoft 365 consultant bij XTRM en ik moet zeggen, het voelt als een perfecte match. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte, werd ik met open armen ontvangen en voelde ik me direct onderdeel van het team. Graag neem ik je...

read more

Hulp nodig van XTRM?

Laat je gegevens achter!

NEEM CONTACT OP