MICROSOFT 365 MIGRATIE

Wil je gebruik gaan maken van de Microsoft cloud maar gebruik je nog een alternatief systeem? Wij helpen je graag met de migratie naar Microsoft 365, ongeacht of je nu nog werkt met een on-premises omgeving, de Google cloud of om een andere reden wil migreren. Hierbij hebben we aandacht voor de techniek maar zeker ook de gebruikers.

Van plan om over te stappen naar Microsoft 365?

Behoefte aan specialistische Microsoft kennis?

Dit kan op tijdelijke basis of ad-hoc. Een expertise van XTRM is in dat geval de juiste keuze. Wil je meer weten over onze expertises?

Een soepele transitie naar Microsoft 365

Migreren naar een nieuw platform, dat wordt een drama… Dat hoeft zeker niet! XTRM is gespecialiseerd in de overstap en migratie naar Microsoft 365.

Wij zijn een officiële Microsoft Partner en ons team bestaat uit gecertificeerde Microsoft professionals. Door middel van onze gestructureerde aanpak loodsen wij je naar je nieuwe omgeving. Onze aanpak bestaat uit de door Microsoft beschikbaar gestelde tools en methodieken gecombineerd met onze best practices en ervaringen. Deze hebben we opgedaan bij eerdere migraties die we hebben uitgevoerd voor onze klanten. Met deze inzichten creëren we een goed doordachte aanpak toegespitst op jouw situatie voor een soepele migratie. Zo voorkomen we ook dat gebruikers veel hinder hebben van de overstap of dat er bijvoorbeeld belangrijke documenten of data verloren gaat bij de migratie.

Uitgangspunt voor ons is hierbij veiligheid, volledigheid en minimale impact voor gebruikers. Uiteraard helpen we gebruikers tijdens de migratie ook met het wennen aan de nieuwe situatie en de adoptie van de nieuwe mogelijkheden. Op deze manier kun je snel aan de slag met jouw nieuwe toekomst vaste ICT-omgeving.

Meer informatie?

Ontdek hoe je zelf al de eerste stappen voor jouw migratie kunt zetten!

Wat is Microsoft 365?

Voordat je de keus maakt om over te stappen naar Microsoft 365 wil je uiteraard wel weten wat het is. Microsoft 365 is een productiviteits- en cloudoplossing van Microsoft. Het is een abonnement waarbij je bedrijfsspecifieke applicaties zoals Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive, Microsoft Teams en nog veel meer ontvangt. Daarnaast krijg je toegang tot de standaard Microsoft-apps die we ondertussen allemaal bijna dagelijks gebruiken. Denk aan Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ook op het gebied van beveiliging haal je met Microsoft 365 verschillende functionaliteiten in huis. Het ondersteunt je om informatie veilig te houden, maar bijvoorbeeld ook controle te behouden over de devices binnen je organisatie. Naast al deze verschillende toepassingen heeft de Microsoft 365 oplossing een aantal voordelen voor jouw organisatie.

Microsoft 365

1. Altijd en overal toegang tot je gegevens

Zodra je de beschikking hebt over een internetverbinding kun je met alle mogelijke devices gebruik maken van je omgeving en toegang krijgen tot je data. Alle gegevens worden opgeslagen in de Microsoft cloud en kun je op die manier eenvoudig terugvinden. Zaken als versiebeheer worden hierin automatisch mee genomen. Erg handig als je veel samenwerkt met collega’s. Mocht je geen toegang hebben tot het internet dan is dat geen probleem. Microsoft 365 zorgt dat alles automatisch wordt gesynchroniseerd zodat je ook offline de laatste versie hebt.

2. Samenwerken met collega’s en externen

Dankzij de cloud omgeving kun je op een eenvoudige manier samenwerken met collega’s en gebruikers buiten je organisatie. Zo kunnen ze eenvoudig chatten, videobellen en bestanden delen via Teams, maar ook samen en gelijktijdig aan documenten werken.

3. Altijd up to date

Doordat de verschillende applicaties in de cloud staan heb je geen omkijken naar het beheer hiervan. De verschillende applicatie onderdelen worden automatisch geüpdatet en zorgen er voor dat je dus altijd werkt met de laatste versie.

4. Veiligheid

Binnen het platform zijn er tal van zaken die zorgen dat jij veilig kunt werken. Denk aan multifactor authenticatie zodat alleen de juiste mensen toegang krijgen tot de omgeving, maar ook oplossingen om data te classificeren.

XTRM development Microsoft experts support

Meer weten over Microsoft 365 migraties?

Ben je enthousiast geworden en wil je migreren naar Microsoft 365? Download dan onze handige tools om zelf je migratie vorm te geven of neem contact op voor onze hulp!

YES!
MIGREER ONZE DATA

Interesse in een migratie naar de cloud?
Vraag onze hulp!

NEEM CONTACT OP