MIGRATIE NAAR MICROSOFT 365

Veel organisaties hebben doordat werkzaamheden veranderen behoefte aan een nieuwe manier van werken. Denk aan het digitaal vergaderen, samenwerken met collega’s of anderen of bijvoorbeeld het digitaal bewaren van documenten. Het overstappen naar de Microsoft cloud is in dat geval een logische stap. Maar hoe pak je een migratie naar Microsoft 365 nu aan? Hoe laat je de omgeving technisch en functioneel aansluiten bij de wensen van medewerkers en je beveiligingsbeleid?

Onze aanpak bij een migratie naar Microsoft 365

Om te zorgen dat ook jouw transitie naar de cloud een succes wordt hebben we een beproefde aanpak ontwikkeld. We starten met het in kaart brengen van jouw doelen. Wat wil je organisatie bereiken met de transitie naar de cloud? We werken samen met jouw organisatie aan business scenario’s. Deze scenario’s beschrijven hoe jouw organisatie werkt en hoe zich dat vertaald naar Microsoft technologie. Op basis hiervan kan ook het adoptieplan worden gemaakt. Het succes valt of staat tenslotte met de tevredenheid van de gebruikers!

Uiteraard analyseren we ook je huidige omgeving. Wat moeten we allemaal mee nemen en waar neem je bewust afscheid van? Maar we zetten ook de Microsoft 365 omgeving voor je klaar. Mocht die al gereed zijn voeren we onze Health Check uit om te zorgen dat de informatie wel terecht komt op een plek die veilig is en goed functioneert. 

Ben je nieuwsgierig hoe onze complete aanpak er uit ziet? Neem dan contact met ons op of download een van onze handige tools.

Behoefte aan specialistische Microsoft kennis?

Dit kan op tijdelijke basis of ad-hoc. Een expertise van XTRM is in dat geval de juiste keuzen. Wil je meer weten over onze expertises?

Voordelen van een migratie naar Microsoft 365 cloud

1. Altijd en overal toegang tot je gegevens

Zodra je de beschikking hebt over een internetverbinding kun je met alle mogelijke devices gebruik maken van je omgeving en toegang krijgen tot je data. Alle gegevens worden opgeslagen in de Microsoft cloud en kun je op die manier eenvoudig terugvinden. Zaken als versiebeheer worden hierin automatisch mee genomen. Erg handig als je veel samenwerkt met collega’s. Mocht je geen toegang hebben tot het internet dan is dat geen probleem. Microsoft 365 zorgt dat alles automatisch wordt gesynchroniseerd zodat je ook offline de laatste versie hebt.

2. Samenwerken met collega’s en externen

Dankzij de cloud omgeving kun je op een eenvoudige manier samenwerken met collega’s en gebruikers buiten je organisatie. Zo kunnen ze eenvoudig chatten, videobellen en bestanden delen via Teams, maar ook samen en gelijktijdig aan documenten werken.

3. Altijd up to date

Doordat de verschillende applicaties in de cloud staan heb je geen omkijken naar het beheer hiervan. De verschillende applicatie onderdelen worden automatisch geupdate en zorgen er voor dat je dus altijd werkt met de laatste versie.

4. Veiligheid

Binnen het platform zijn er tal van zaken die zorgen dat jij veilig kunt werken. Denk aan multifactor authenticatie zodat alleen de juiste mensen toegang krijgen tot de omgeving, maar ook oplossingen om data te classificeren.

Meer weten over een migratie naar Microsoft 365?

Ben je enthousiast geworden en wil je migreren naar Microsoft 365? Download dan onze handige tools om zelf je migratie vorm te geven of neem contact op voor onze hulp!

Wat wij bieden

werken bij xtrm

Ervaring

Ons team heeft al vele succesvolle migraties naar Microsoft 365 uitgevoerd

Kennis

Onze organisatie en medewerkers hebben alle benodigde kennis en certificeringen van M365

Security

Wij zorgen ervoor dat jouw omgeving en data op orde zijn, zodat je voldoet aan compliance

Migratie downloads

Beveiligingscheck

Benieuwd of jij veilig je data kan gaan migreren naar Microsoft 365? Vul hieronder je gegevens in en ontvang de beveiligingscheck download en kom er zelf achter!

Migratieplan

Wil je voordat je gaat migreren eerst weten wat de mogelijke stappen zijn die erbij horen? Laat dan je gegevens achter en ontvang de template om jouw plan van aanpak te bepalen.

YES!
MIGREER ONZE DATA

Interesse in een migratie naar de cloud?
Vraag onze hulp!

NEEM CONTACT OP